Két nappal ezelőtt Koh Taora érkezett Giga (Csabi) és párja Anna, mivel olvasták a blogomat, és gondolták, ha már erre járnak, benéznek. Csabi gondolkozott a tanfolyamon is, de mondta, hogy nem szeretné tanulással tölteni az idejét. De hát nem is kell! Gyertek el próbamerülésre! Láttam a felcsillanó szemeket... Ilyet is lehet? Miért ne? Anna kicsit bizonytalan volt, mert neki nem igazán lételeme a víz. De akár a hajón is meggondolhatod magad! Na jó, akkor jönnek. De másnap Chumphonra mentünk, az nem igazán megfelelő hely a próbamerülésre. De szombaton jöhettek! Péntek este bejöttek a bázisra, Anna meggondolta magát. Ugyan, meg tudod csinálni! Pár perc beszélgetés után újra lelkes lett, na jó, mégis kipróbálná. 

Reggel fél 10-kor volt találkozó, felszerelés kiválasztása, és irány a hajó! Japanese Garden a cél, beöltözés, és ugrás a vízbe. Ez is egy kritikus pont szokott lenni, de már benn is voltak mellettem. Úszás a sekélybe, kellemes kis felszíni úszás, csak nyugodtan, nem rohanunk sehová. :-D Úszás közben gyakoroltuk a lélegzést a reduktorból a felszínen. Mire kiértünk a sekély részhez, már nem is volt vele semmi gond! Akkor térdeljünk le. Reduktor megkeresés, ürítés, maszkürítés. Csabi könnyedén megcsinálta, Anna biztosabbnak tartotta a folyamatos levegőellátást... :-) Nem gond, ebben a programban semmi sem kötelező... Na, menjünk úszni! 25 perc, 8.8 méter! Csak ennyi? Széles mosoly az arcokon. Második hely White Rock, kicsit mélyebb, nincs part, kötélen kell lemenni. De semmi gond, már lenn is voltunk. Csabi úszkált mellettünk, mi meg szépen kézen fogva merültünk. Jó látótávolság, színes halacskák, halrajok között mentünk. 9.8 méter, 39 perc! 

GRATULÁLOK, NAGYON ÜGYESEK VOLTATOK! Kár lett volna ezt kihagyni, igaz? Legközelebb akár a tanfolyamot is elvégezhetitek, ha van kedvetek! További jó nyaralást!

Merülésről a képek: http://picasaweb.google.hu/farkasdo/KohTao#

Nekem már nincs egy hónapon a szigeten, ugyanis kaptam állást Máltán. Hurrá! Március végén-április elején megyek haza, mert április közepén várnak a Starfish Diving-nál! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorithaifoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr961813686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GCsabi 2010.03.18. 08:51:57

Üdv Dóri

Épségben hazaértünk, már itthonról írunk, bocsi a késésért, de kint a net gyorsasága csapnivaló :) próbáltam írni ide, de nem ment
Tettem fel néhány képet a merülésről és az esti avatóbuliról ide:
indafoto.hu/giga

Köszönjük szépen a fantasztikus élményt, a nyaralás meghatározó története lett belőle, Anna mindenkinek ezt meséli, és nagyon büszke magára, én meg rá, és a bátorságára :)
Ha jövőre ott leszel, akkor valszeg talalkozunk ismét, tervezem a tanfolyamot is.

Jó utat hazafelé, Fullmoont ki ne hagyd, ha itthon vagy jelenkezz.

Üdv: Anna/Giga
süti beállítások módosítása