A tanfolyam vége

 2009.12.08. 14:10

Reggel 7-re megérkeztem a bázisra, ahogy illik. Szépen megérkezett a kis tanulóm (már csak egy), gondoltam könnyű napom lesz. Aztán ahogy közeledett az indulás ideje, nem nagyon akart megérkezni senki más. Megszereztem a felszereléstároló kulcsát, összeraktuk a cuccot, megjelent két ember, hogy elvileg ők is velünk jönnének, Tony lenne a dm/instruktor. Nos, Tony sehol. Ami azért király, mert úgy volt, hogy majd jól megmutatja nekem a merülőhelyeket. Na, sebaj, segítettem nekik összerakni a cuccot, közben a helyiek folyamatosan hívják Tonyt, aki persze nem veszi fel. Ha máshogy nem is, legfeljebb jönnek velem, végül is mi az nekem, idegen helyen vinni egy tanulót, meg két fun divert... Nos Tony sehol (remélem, legalább jó volt a buli, amiben volt tegnap este :-)  )

Akkor menjünk, semmi gond, hiszen már 2. nap dolgozom ennél a bázisnál, leszek én a helyi guide... Ja, persze nem voltunk egyedül a hajón, egy másik bázistól jön még két oktató egy-egy csoporttal. Király. Fél 8 helyett 8-kor el is indultunk, de meglepetésemre a Green Rock nevű hely helyett megállunk a Twins-nél. Ja, itt voltunk tegnap is. Gyorsan elmagyaráztam a búváraimnak, miért jobb nekik ez a hely, mint a másik, és már mehetünk is. Először feladatoztunk, aztán irány merülni. Jó volt, tetszett nekik szerencsére (Ebből még lesz gond, mert tegnap a főnök mindta Tonynak, hogy ne engedje a másik csoportnak megváltoztatni a merülőhelyet...) Persze elfelejtettem tájolót vinni, basszus, nem tudtam megcsináltatni a tájolás feladatot a tanulómmal... Irány a 2. hely, persze itt is változás. megint magyarázás, milyen jó ez a hely, és usgyi. Megvolt a merülés, búváraim mosolyognak, szuper, eddig jó. 

Visszaérve Tony ott ül a bázison, ezerszer elnézést kér, hogy elaludt. Ok, semmi gond, túl vagyunk rajta. Remélem, jól fizetnek a merülésvezetésért is... Megírattam az elméleti vizsgát, szerencsére egyből átmentek. Délutáni program: Emmával eljutni a 3. modulig, magd merülni még egyet, hogy meglegyen a Scuba Diver vizsga. Egész jól ment neki, remélem semmit nem felejtettem ki, elég álmos voltam. Persze a parti merülés előtt a főnök elfelejtette említeni, hogy a másfél méternél mélyebbre akarok menni, akkor fél kilómétert kell beúszni... Persze Emmát vontatva, különben soha nem értünk volna be. Megvolt a merülés, 5 m, 20 perc, ahogy kell... Utána kitöltöttük a szükséges papírokat, PIC, meg minden. Kicsit kivagyok, ma 4 és fél órát töltöttem vízben. Igazán megérdemlek egy sört. Közben megvolt a lecseszés, amiért engedtem megváltoztatni a merülőhelyet, más sem hiányzott. Nem baj, nem vettem a lelkemre... :-) A szép, hogy nem csak a főnöktől, de Tom Cruise-tól is megkaptam, aki itt dolgozik csak. (Azért hívom így, mert egy kicsit hasonlít rá, nem csak arcban, de magasságban is. Igazi hónaljcirkáló, nagyarcú francia srác. Eddig nem tartottam arcnak, de a mai után... Elvágta magát nálam) Túl fáradt voltam az ilyesmihez. Este 7 óra, ideje vacsizni, mivel egész nap csak egy szenvicset ettem. AC2 bár megint, free wifi, vacsora megrendel, majd három falat után mintha teljesen tele lennék... Nem bírok többet enni. Remélem, fogytam már!!!

Nagyon durva. Egy igazi lúzer kinézetű fiatal srác biliárdozik előttem egy bomba kis thai csajjal. Egyikük sem tud játszani, nagyon nem. De ez a csinos lányoknak ugye megbocsájtható... Sajna a lúzer kinézetű srácoknak nem...

Ami a legrosszabb eddig a beugróként dolgozásban, hogy holnap mehetek a cuccomért, és cipelhetem vissza a szállásra. LEhet nekiindulok valami olcsóbb helyet keresni, biztos van. Ha spórolhatnék ezen havi 2-3 ezret, az nem lenne rossz.

Puszi mindenkinek! Gyertek és látogassatok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorithaifoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr621583371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tapek 2009.12.08. 14:22:42

Megyünk, megyünk!!!

naneem 2009.12.08. 15:56:22

Rajta vagyok az ügyön!! :)

Bee White 2009.12.08. 21:58:33

Nekem sajna nem megy! Máshová utazom! De majd gondolok rád a hóesésben... Végre megtanulok síelni... Törjenek csak a csontok... :)
süti beállítások módosítása