Egy hívást sem kaptam az elmúlt napokban, így ráérek Ericcel gyakorolni a divemaster feladatokat. Egyre ügyesebb, de nekem kéne néhány tanuló... Jó lenne keresni is lassan.

Talán körbe kéne járnom megint a bázisokat, mert turista van a szigeten rengeteg. Csak olyan régóta nem dolgoztam máshol, mit a Goldennél, hogy valószínűleg elfelejtették, hogy itt vagyok... 

Tegnap térképezési project volt Ericnek, elég fura dolgokat rajzolt, kíváncsi leszek, mit hoz ki a végén belőle :-D Majd egy kis állóképesség gyakorlat, 800 m úszás uszonnyal... Rendes hullámzásban... Plusz ugye a tengerben megmondani, mennyi pontosan a 800 m :-D Szegény vagy fél órát úszott, ami ugye nem egy kiváló teljesítmény, de a stílusát és az átlagsebességét tekintve, ha uszodában csinálja, kapott volna egy erős 3-ast. 

Este pedig éjszakai merülés. Persze vezesse ő. Szegény, borzalmasan eltévedt. De ez csak a második éjszakai merülése volt. Az utolsó 10 percig még látszott rajta, hogy nagyjából képben van, de onnantól csak kevert össze-vissza. Majd tőlem kérdezte, hogy merre kell menni. Ember, mi vagyok én, Lessie? Nála volt a komputerem és a tájolóm is. Igazán megható, hogy kinézi belőlem, éjszaka egy különben tájolásilag igen nehéz helyen visszatalálok tájoló nélkül a hajóhoz... Tudtam, merre vagyunk, mutattam is neki a tájolón, kb merre kéne úsznia, de nem nagyon sikerült neki. Végül visszaúsztunk a felszínen. Ezt majd még gyakoroljuk... :-D

Közben vízumgondok is vannak. Otthon ugye kaptam egy szerintük hat hónapos, egyszeri belépésre szóló tanulói vízumot. Itt kaptam bele egy 3 hónapos pecsétet, és most senki sem tudja mit kéne tennem, hogy még 3 hónapig maradhassak... Még a hivatalos helyet is felhívtuk, annyit tudtak mondani, hogy menjek be, és megnézik. Király. Még jó, hogy Samuin vannak, két óra hajókázásra, nem pedig Bangkokban.

Ja, valamelyik este egy remek buliban voltam! A Crystal DC, ahol Renny barátom csinálja épp az oktató tanfolyamot, szervezett egy AI partit (mert ugye befejeződött az Assistant Instructori tanfolyam) és Renny meghívott engem is. Bowling verseny is volt. Rá kellett jönnöm, hogy még sosem bowlingoztam! A verseny persze különböző stílusokban zajlott, bal kezes-jobb kezes gurítás, egyszerre két golyóval gurítás, egy lábon állva gurítani, meg ilyenek. Nem gondoltam volna, hogy a bowlig ilyen vicces! Ráadásul a pálya teljesen automatizált volt, gurítás után egy thai gyerek odaugrott, és automatikusan visszaállította a bábukat. :-D Volt olyan is, hogy valaki tarolt, mert a golyó visszaugrott a pályára az oldalsó vályúból (biztos van ennek valami rendes neve is, bowling rajongók ugorjátok ezt át :-D) Szóval jól sikerült. Rájöttem pl, hogy bal kézzel több bábut tudok felborítani, mint jobb kézzel. Párszor kicsit aggódtam is, hogy a golyó megáll félúton, olyan gyengén sikerült megküldeni... Utána próbáltunk arra játszani, hogy a thaiokat eltaláljuk a pálya végén, de persze ez esélytelen volt. És elég rutinosak is voltak. Mindegy, jó buli volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorithaifoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr871751153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GCsabi 2010.02.13. 14:18:40

Még két nap, és indulunk :)
Először BKK, majd Krabi, és 27-e körül megyünk Phanganra, hogy a Fullmoon-party se maradjon ki, ha már arra járunk.
Te jössz a partyra?
2-3-a körül megyünk át Taora

remélem találkozunk
üdv

Tomzolka 2010.02.13. 15:39:34

Szia Dóri!

Áprilisban még kint leszel Taon? Meg van a jegyünk, így ha úgy alakulna,kipróbálnám lehet a búvárkodást,csak olvastam,hogy májustól már Máltán leszel.

globe trekker 2010.02.14. 02:59:35

@GCsabi: Szia,
igen, könnyen lehet, hogy megyek a buliba. Még meglátom... Hogy találkozzunk, gyertek a Golden Divers-hez, itt vagyok minden nap.

globe trekker 2010.02.14. 03:00:34

@Tomzolka: Szia,
a Málta még rugalmas, semmi fix. Április elején még biztos itt leszek, a többi Máltától függ.
süti beállítások módosítása